Blomkålssoppa & olivoljepenslat bröd med brieost

Blomkålssoppa;

1 grovt hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 stycke blomkålshuvud i små buketter
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl riven lagrad ost
5 dl créme fraiche
Salt, svartpeppar, vitpeppar och timjan.

Fräs den gula löken och vitlöken i rikligt med smör. Blanda sedan ner bromkålen och fräs någon minut till. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt det sedan sjuda i 10 minuter på svag värme. Tag av värmen och mixa till en slät konsistens. (Jag använde mig av matberedaren) Häll tillbaka soppan i grytan/kastrullen o he på svag värme och tillsätt osten och créme fraichen. Rör om och tillsätt sedan salt och peppar efter smak.

Garnera soppan med lite timjan.
Hade jag haft ärtskott så hade jag även garnerat med de då det är väldigt aptitligt :)


Brödet;
Valfritt bröd
Olivolja
Brieost

Pensla brödet med olivolja. Lägg sedan på önskat antal skivor med brieost.
In i ugnen på 250 grader ett par minuter.
Voilà, supeduper god middag!



Kommentera här: