Middag och fotovisning

Igår var vi bjudna hem till farmor Nanni och Ivar på middag och fotovisning.

Vi fick en sån god o mör kalops och en bakelse till efterrätt. 
Efter kaffet så körde Ivar igång med fotona.
Oj oj vad mycket foton! Både intressant oh roligt :)
Vi fick se bilder på en massa fjälltoppar där han hade sina stationer för Westel. Ett företag han startade och som dom nu, sedan ett par år tillbaka, har sålt.
Det var fantastiska bilder, o bilder på när dom bytte ut dom små kåtorna som såg ut att vara i nån metall eller plåt, mot stora rackare i limträ. Jag tror dom var 10
meter höga. Dom sattes på plats i tre sektioner med hjälp av helikopter.
O herreminje hur som såg ut på vinterhalvåret. På den höjden och i de klimatet så vart de en stor snö/isskulptur. Där fick dom då skotta, hacka sig fram så dom frigjorde solpanelerna.
Ja, jättehäftigt och jätteimponerande :)
Sen fick vi se en massa bilder på fester dom har haft och varit på. När Ivar, utan någons vetskap, hade förberett ett frieri på Nannis födelsedag. Ja, många roliga o härliga minnen :)
Ja, o så visade dom ett ställe i Danmark som dom alltid semestrade till.
Det var en stor sanddyn som hela tiden rörde på sig. 2001 tror jag va första året dom visade o då var sanddynen bakanför en fyr och två hus framför. Sedan hoppade vi till 2013, o då bar sanddynen framför fyren och dom två andra husen syntes inte till.
Kul o se, men lite läskigt att marken flyttar sig så märkbart fort.


Nej, nu ska jag ta o väcka opp familjen min. Katten har kommit o gosat i sängen, hunn ligger på golvet o Micke ligger o snusar gott.
Ny dag, nya upplevelser :)
Ha en bra dag <3

Kommentera här: